ULJE CURUKOTA

Retin a krema

Retin a krema za lice

Retin A krema - djelovanje

Šta je to retin a krema ?

Retin a je krema na  tržištu za koju je dokazano da iznova i iznova  smanjuje sitne linije i bore je tretiinoin, derivat vitamina A.Iako je Retin-A bio prvi i najpoznatiji derivat vitamina A koji se koristio protiv starenja, od tada su se pojavili i drugi proizvodi vitamina A, uključujući Tazorac, Renova i Differin. 

Mnoštvo lijekova bez recepta koji sadrže niže doze vitamina A također su se našli na tržištu. Dok Retin-A ostaje lijek na recept za liječenje akni, svi ovi drugi proizvodi stvoreni su posebno za izglađivanje bora.

ARTNATURALS RETINOL KAPI - SAMO 3 € NA I HERB-U

Kako retin a krema radi ?

Retin-A je topični lijek koji se može kupiti samo na recept i koji se rijetko nanosi na kožu lica, štedeći vjeđe i kutove nosa i usana. 

Djeluje na staničnoj razini i treba nekoliko mjeseci da se vidi puni učinak.

Najraniji učinak Retin-A je taj da se vanjski sloj keratinocita počinje odlijepiti, a koža je svježa, glađa i ravnomjernije pigmentirana. 

Sljedeći učinak koji se vidi je da se stanice epiderme brže počnu razmnožavati što uzrokuje da koža izgleda mekše, robusnije i zdravije. 

Konačno, snopi kolagena u dermisu zadebljat će se i organizirati, uzrokujući pojavu sitnih linija i bora s vremenom se smanjuju.

Retin-A ima dvostruko djelovanje pomažući pojačavanju kolagena. Prema istraživanju u Michiganu, on ima potencijal zaustaviti fotostarenje prije nego što započne. “Retinoidi sprječavaju porast kolagenaze nakon izlaganja UV”, rekao je dr. Voorhees. Kolagenaza je ono što razgrađuje kolagen.

Ali redovita upotreba retinoidnog proizvoda također povećava količinu novog kolagena koji se formira, otkrila su istraživanja i taj će novi kolagen trajati godinama.

Retin-A poboljšava kozmetički izgled kože, ali također pomaže u liječenju nekih funkcionalnih problema kože poput akni i prekanceroznih stanja, poput aktiničnih keratoza.

 

Retin a krema

Kako se krema retin a primjenjuje za bore ?

Tipični režimi liječenja uključuju razdoblje privikavanja

Proizvod za lokalnu upotrebu primjenjuje se rijetko 2-3 noći tjedno nekoliko tjedana, a zatim se učestalost povećava sve dok se ne postigne noćni režim. 

Uobičajene nuspojave su svrbežna koža, uglavnom od agresivnije primjene u ranoj fazi izlaganja. 

Često odmori nekoliko dana prije nego što nastavite s lijekom sporijim povećanjem, to će otkloniti. Osjetljiva područja poput uglova nosa, kapaka, usana i uglova usana ne smiju se liječiti. Pacijenti bi trebali izbjegavati izlaganje suncu nakon tretmana Retin-A. 

Također treba izbjegavati upotrebu tijekom trudnoće.

 

Prethodna obrada Retin-A izuzetno je korisna prije umjerenog do dubokog kemijskog pilinga, laserskog tretmana, dermabrazije ili podizanja lica kako bi se ubrzalo zacjeljivanje i pomoglo u sprječavanju ožiljaka ili dispigmentacije. Retin-A je svakako koristan dodatak bilo kojem režimu ljepote.

Retinol a - i herb
RETINOL A KREMA - SA RETINOLOM ZA BORBU PROTIV BORA - NAJPOVOLJNIJA CIJENA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *